„Мъдри приказки за деца и родители”

01/08/11

Здравейте,

Случвало ли ви се е да давате мило и драго да се разбирате добре с децата си. Понякога обаче, това не се получава поради различни причини. Детето ви е в трудна възраст или просто имате определени несходства в характера…Е, нищо не е загубено. На помощ идва магията на приказките.

Авторката Диана Петрова е майка на две деца. Решава да напише книжката, за да чуват децата й съвременни истории, които да отразяват техните преживявания. След като чете на децата си приказките, обикновено водят спонтанен диалог за героите, изпитанията, чудесата и края. Приказките помагат на децата да развият въображението си и/или да открият своята приказка, в която да се влюбят.

Понякога децата ви не искат да ви кажат какво им е не защото имат нещо против вас, а защото и самите те не са наясно със собствените си емоции и им е трудно да ги изразят. Авторката Диана Петрова е открила не панацея, а едно отдавна познато средство за помощ, което често пренебрегваме. Именно приказките помагат на децата да възпроизведат вътрешните си преживявания, а не директните въпроси или поученията. Нека не забравяме, че децата са просто малки възрастни и че техните емоции, чувства и преживявания не са по-малко важни от нашите.

Истинско щастие е да се намери ключ към сърцето на вашето малко голямо съкровище и отново да го накарате да се усмихне и да ви се довери.

Телевизията, компютърът и другите забавления са силна, но не непреодолима конкуренция за вниманието на вашето дете. Успеете ли да увлечете вашето малко човече по четеното на приказките и споделянето на мнения по образите и случките, то ще се връща за още. Представете си само каква истинска приказка ви чака :)

Авторката е завършила магистратура „Творческо писане” в СУ „Св. Климент Охридски”. „Пробвала” е приказките върху собствениците си деца (момченце и момиченце), които приема за най-големите си критици :).

Сподели:Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>