featured-image-fullWidth

30 Ноември: Андреевден

30/11/11

Здравейте, Според православната църква св. Андрей е бил християнски проповедник, първият от апостолите, призован от Исус да го последва. Оттам идва името му на апостол Андрей Първозвани. Той е проповядвал в Мала Азия, Грузия и Скития, а смъртта му е мъченическа – разпнат е на кръст в гръцкия град Петра.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Еволюция за банята :)

25/11/11

Здравейте, Как къпете бебо? Някой път си е истинско геройство нали? Дърпа се, плаче, сърди се…Друг път се радва на водата и чипкането минава като по вода :) Как да увеличите броя на пътите, когато радостта в банята царува и вие бързо и лесно свършвате работа, без дори малчо да разбере? :)

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

23 ноември: Св. Александър Невски

23/11/11

Здравейте, На този ден Българската православна църква  почита св. Александър Невски. Княз Александър Невски е през 1220 г. в Русия и е управлявал Новгородската област. Той храбро защитавал града си при нападенията от шведския крал и спечел битката край река Нева, оттам дошло и името му – Невски. Александър бил истински войн не само на бойното поле, но също така и ревностен защитник на вярата, оттам идва и значението на името Александър защитник на вярата, …

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Шкаф-вана „Аква” – много занимания на едно :)

22/11/11

Здравейте, Кое е любимото ви занимание с бебо? Да сменяте пеленките? Май не познахме :) Или да го къпете? Възможно.…А може би да го преобличате? О,да! :) Или еднакво много обичате всичко, свързано с него!

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Хем игра, хем концерт… А и ходенето вече не е дерт :)

18/11/11

Здравейте, Време е вече мъникът да прохожда. Ах, този така мил период, в който бебо ще направи своите първи крачки…Чакате с нетърпение да видите гордо изправения бебок, самостоятелно придвижващ се… Преди това сте изчели цяла библиотека как точно да му помогнете – с проходилка или без или пък може би с колан за прохождане?

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Кола за яздене Бъги – за лесно придвижване и игра

16/11/11

Здравейте, Бебо тепърва ще прохожда… Омръзват му бързо и лесно почти всички играчки и залъгалки… Не искате да му вземете поредната страхотна, но същевременно безполезна играчка, към която ще загуби интерес само след някой друг ден… Чудите се с какво ново да го занимаете – хем да радва мъника, хем и ако може, да има полезна страна – да стимулира мускулчетата му и да му помага за прохождането… И още повече, искате да е нещо, …

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Магията на столчето за хранене „Сити”

11/11/11

Здравейте, Как стои въпросът с папането? Имате ли си режим или е пълен хаос кога мъникът хапва? Май, май дечко сам си знае кога му се яде и кога не, и не е лесна задачка да го научите да хапва в точни часове от денонощието.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Не говори с непознати!

10/11/11

Здравейте, чудите се с какво ново да занимаете мъника – игрите и разходките навън намалят, даже скоро студа така ще скове, че все по-рядко ще подавате нос навън с дечко. Ами, така е – зимата идва и къщните занимания и забавления стават повечко. Едно от тях, и може би най-старото, е четенето на детски книжки!

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Цирк в леглото

09/11/11

Здравейте мили мами, татковци и грижовници! Май дойде момента, в който вкъщи е пълен цирк – мъникът ви разиграва по цял ден, номерата и маймунджилъците не спират, а вие не можете да си поемете  дъх…Струва ви се, че сякаш вървите подир едно диво животинче, което трябва да укротите. А то – мира няма!

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Полетете с Бънджи гащи „самолет”

03/11/11

Здравейте, Малкото човече продължава да ви радва с всяко свое действие и макар и все още да не е проходило, то вече подскача във вашите ръце и започва да става все по-немирно. Познато ли ви е това чувство? Искате да го пуснете на воля да щурее и скача като зайче, но същевременно не можете да отделите и двете си ръце от него?

Прочетете повече »