featured-image-fullWidth

30 август – Св. Александър

30/08/11

Здравейте, На този ден се тачи Патриарх Александър. Той се прочул като чудотворец и ревностен защитник на християнската вяра по времето на император Константин Велики.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Практични съвети: Как да запалим интереса на децата към четенето

19/08/11

Здравейте, Добър подход е неусетно да увлечете децата по четенето. Избягвайте да ги карате насила да четат или да ги заплашвате с наказание, ако не искат отначало. Децата имат нужда да свързват четеното с нещо положително. Ето защо, една книжка с илюстрации на любимите им герои, които те вече познават от анимационните филмчета  на телевизионния или кино екрана би било едно добро начало.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Голяма Богородица (15 август)

15/08/11

Днес е Голяма Богородица или Успение Богородично. На този ден църквата почита св. Богородица като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

За малчуганите игри и лодки: Фестивал „Беглика” (от 19 до 21 август)

12/08/11

Здравейте, Искате децата ви да се забавляват като в лунапарк, но сред природата и с помощта на собственото си въображение. Е, и тази година от 19 до 21 август на Фестивал „Беглика” малчуганите определено ще имат тази възможност в неустоимо красивите Родопи. Организаторите са предвидили игри, ателиета, лодки, уроци по народни танци и още много приключения за малчуганите.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Безопасност означава отговорност: Маркировката CE

03/08/11

Здравейте,   Както ви обещахме в поредица от материали ще ви запознаем с основните изисквания за безопасността на играчките и продуктите за отглеждане на деца. Това са изисквания на националното и европейското законодателство, но малко хора са запознати в детайли. За Чиполино безопасност е първото и основно правило при предлагането на продукти, затова искаме да обърнем внимание на някои особености.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

„Мъдри приказки за деца и родители”

01/08/11

Здравейте, Случвало ли ви се е да давате мило и драго да се разбирате добре с децата си. Понякога обаче, това не се получава поради различни причини. Детето ви е в трудна възраст или просто имате определени несходства в характера…Е, нищо не е загубено. На помощ идва магията на приказките.

Прочетете повече »