featured-image-fullWidth

Сенник за кола „Клоун”

30/06/11

Здравейте, И така времето на отпуските е вече тук. Колата е минала на профилактичен преглед. Бебо си има удобна седалка, специално за неговия комфорт и безопасност на задната седалка. Но нещо липсва…черешката на тортата?

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

“Възможните майки”: Четиво за плажа и не само

27/06/11

Здравейте,   В тези горещини, бляновете по плажа, морския бриз и приятните емоции сякаш все повече нахлуват в прегрелите ни от града и рутина глави :). В опит да избяга поне за малко от ежедневието Chipolino сърфира в Internet и попадна на ето този сборник от истински случки на майки и не-майки, разказани искрено от първо лице. Той откри, че книжката „Възможните майки” е пълна с анекдоти, приспивни песнички и случки по вечно актуалната и …

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Лятна количка СУИФТ

16/06/11

Здравейте, Макар и да се забави лятото е вече тук и вече е време да наваксаме пропуснатото време за дълги разходки на открито. За тази цел сигурно си  търсите красива, лека и удобна количка. СУИФТ е чудесна лятна количка за вашето прекрасно малко човече.  Подходяща е за деца на възраст повече от 6 месеца.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Карти „100 игри за деца на път“

15/06/11

Здравейте,   Chipolino обича да чете :) и докато се разхождаше в една книжарница попадна на магически карти. Комплектът карти „100 игри за деца на път“ съдържа карти с различни задачи и маркер. Картите лесно се изтриват и могат да бъдат използвани отново.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Столче-кошница „Лумина”

09/06/11

Здравейте, По повод наскоро отминалия Ден на детето – 1 юни, шофьори и родители си припомниха колко е важно да бъдат внимателни и отговорни на пътя в полза на своите малки слънчица. Мама и тати добре знаят, че използването на детски седалки в колата си е направо задължително. Ако пътувате с дете на колене или ръце при рязко спиране или не дай си, Боже, произшествие, неговото тегло се увеличава 20 пъти и то не може …

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Дървена проходилка от времето на баба

06/06/11

Здравейте, Наскоро, любознателният Chipolino попадна на интересна находка. В красива къща музей в живописния Батак, Chipolino откри дървени проходилка, бебешка люлка и бебешка въртележка. Стана ясно, че още преди век, век и нещо, хората по нашите земи са били достатъчно находчиви и са ползвали тези продукти за своите деца.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

2 юни – Спасовден

02/06/11

Здравейте, Четиридесет дни след Възкресение Христово е Спасовден (Възнесение Христово). Привечер срещу Спасовден нуждаещите се от изцеление пристигат на Спасова могила.  На празника се прави събор с курбан за здраве на прочутата Спасова могила край село Голема Раковица.  Имен ден празнуват Спас, Спаска и Сотир.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

1 юни – Международен ден на детето

01/06/11

Здравейте, Днес е Международният ден на детето – 1 юни. Този ден е посветен на децата в много страни по света. В България, той се отбелязва с различни детски карнавали, мероприятия и стотици шарени балони. По традиция, шофьорите карат с повишено внимание и запалени фарове.

Прочетете повече »