featured-image-fullWidth

Закаляване: В добра форма през цялата година

26/01/11

Здравейте, Обикновено в началото на година по празниците си пожелаваме здраве. Макар и да звучи тривиално, здравето се оказва най-ценният и важен „актив”.  Чудесно е, когато целогодишно родителите и техните деца са в добра форма и с пълна сила се наслаждават на миговете заедно. Така и паричките вместо за лекарства отиват за по-вкусни и приятни придобивки и изживявания.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

17 януари – Антоновден

17/01/11

На този ден Българската православна църква почита паметта на Преподобния Антоний Велики. Св. Антоний Велики водил смирен и праведен живот и доживял до дълбока старост – починал на 105 години на 17 януари. Антон е старо римско име и означава „безценен”. Имен ден празнуват Антон, Антония, Антоанета, Тончо, Дончо,  Донка.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Столче за кола Пуки

11/01/11

Здравейте, Когато мама и тати избират столче за кола, обикновено водещи са сигурността и удобството. Някои бебоци от раз свикват със столчето и стоят мирно, докато други негодуват и се тръшкат. Какво да се прави –  място за рискове няма, особено, когато става дума за живота и здравето на малкия принц или принцеса. Столче за кола „Пуки” е подходящо за новородени бебета и деца – 0+ месеца  с тегло до 13 кг.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

7 януари – Ивановден

07/01/11

Този празник е посветен на  Св. Йоан Kръстител, който кръстил Исус Христос в река Йордан. Йоан разпознава и посочва Исус като пратеник на Бога. Наречен е Предтеча, защото предрича идването на Христос на земята Обредното къпане за здраве на Йордановден (6 януари) продължава и на Ивановден.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Календар за кърмене 2011

06/01/11

Здравейте, В България за първи път е издаден календар с пози за кърмене! В него можете да откриете вдъхновение, любов и полезна информация. Талантливата фотографка Калина Арсова и дизайнерката Елеонора Минкова са автори на майсторските фотографии, запечатали красотата и неповторимостта на кърменето – най-естественото преживяване на близост, което майката и новороденото не бива да пропускат.

Прочетете повече »
featured-image-fullWidth

Как да харчим по-добре за ново бебе?

05/01/11

Здравейте, Прекрасно е, когато бъдещата майка с трепет очаква да изпита за първи път най-голямата радост в живота на една жена. В този момент тя вероятно е и доста объркана и малко уплашена от това, което предстои. Трудно й е да прецени какво в действителност й трябва за бебчето.

Прочетете повече »